I Aron og Edvin-bøkene har jeg samarbeidet med min gode kollega gjennom mange år, Hilde Hodnefjeld. Jeg har skrevet og Hilde har illustrert. Hilde er utrolig god på molefonkne ansiktsuttrykk, og det kom jo godt til nytte når hun skulle beskrive karakteren Aron. Det var rart å ikke illustrere sine egne bøker, slik jeg er vant til, men morsomt også! Jeg synes Hildes illustrasjoner passer veldig godt til tekstene, og tilfører dem noe nytt.

Gjennomgangstemaet i Aron og Edvin-bøkene, er personlighetene til de to guttene. Aron og Edvin er gode venner, men de er veldig forskjellige.

Aron er ganske forsiktig av seg. For eksempel tør han ikke alltid å si i fra når han er sint. Han blir liksom litt sånn irritert inni seg istedenfor. Og noen ganger kan han bli veldig irritert inni seg. Sånn er ikke Edvin. Når han er sint så synes det utenpå ham. Men Edvin pleier ikke å så være sint han, egentlig. Han pleier å være litt frekk. Det synes i hvert fall Aron.

Bøkene om Aron og Edvin er gitt ut i serien Lesebra på Gyldendal. De har korte historier med lite tekst på hver side og passer for barn mellom 6-9 år.

Gyldendal LESEBRA

Bli med hjem
Gyldendal forlag, 2020

Bli med meg hjem i dag, sier Edvin til Aron når skoledagen er over. Men Aron vet ikke helt. For hjemme hos Edvin bor det en stor hund. Og en stor bror. Og Aron vet ikke hva som er verst. Men så blir han med likevel, det er gjerne sånn at Edvin får det som han vil. Aron skal bli til middag. Det er lapskaus, det verste Aron vet. Og så kommer den store hunden. Og så kommer den store broren. Og så blir alt bare helt forferdelig … Eller blir det det?

Lenke til boken

Neon
Gyldendal Forlag, 2021

I dag vil Edvin være med Aron hjem. Vi kan leke med monsterfigurene dine, sier han. Men Aron vet akkurat hva som kommer til å skje. Edvin kommer helt sikkert til å ville ha Neon, det kuleste monsteret, det som lyser i mørket! Hjemme hos Aron heller Edvin figurene ut av boksen. Har du fått Neon! sier han. Det er det kuleste monsteret! Så er det middag og etter det må Edvin plutselig hjem. Da han har gått er Neon borte. Aron smeller figurene opp i boksen. Han vet akkurat hva som har skjedd … Men er det egentlig sant at Edvin har stjålet Neon?

Lenke til boken

Blodige Karoline
Gyldendal forlag, 2022

Aron og Edvin leker i skolegården. Edvin er superhelt, Aron er slimete gorilla.
Hvorfor skal du alltid være superhelten? spør Aron. Fordi jeg aldri er redd, svarer Edvin. Det tror ikke Aron noe på. På vei hjem fra skolen går de forbi et gult hus. Det er huset til blodige Karoline, sier Aron. Vil du vite hvorfor eplene i hagen hennes er så røde?

Lenke til boken